Residentie Waterfront

Roeselare | 25 wooneenheden

In Roeselare werd aan de Grote Bassin deze residentie bestaande uit 25 appartementen gerealiseerd. De laatste opleveringen gebeurden in 2016.

Deze residentie was de eerste residentie in Roeselare waar een bestaande gevel moest bewaard worden. Dit werd dus geen sinecure voor onze architect BuroII. 

Toch werd dit tot een goed eind gebracht. Door rekening te houden met het oude niveau vooraan kreeg de voorkant extra hoogte. De gevel werd volledig in het gebouw ingewerkt. Daarnaast werd er aangebouwd hieraan met natuursteen en dit geeft de voorkant een karaktervolle uitstraling.

Het gebouw achteraan werd in verschillende volumes met andere hoogtes gerealiseerd. Zo werden hier ruime appartementen gecreëerd. Deze kregen allemaal een ruim terras mee. 

Stad Roeselare wou hier een nieuwe toegang naar het stadspark creëren en dat werd door het bouwen van deze residentie mogelijk gemaakt. De uitwerking hiervan werd door de stad bekeken in het vergunningstraject en werd dan ook zo uitgevoerd. Zo kijken al deze appartementen uit op dit nieuw stukje groene long in Roeselare.