Lodorp Lotenhulle

Leegstaande handelspanden maken plaats voor nieuwe verkaveling in Lotenhulle

Nieuws

Laatste update

augustus 2020

Deel deze pagina

Lotenhulle – Na 16 jaar leegstand maken de gebouwen van de familie Van Parijs aan Lodorp en de Achterstraat in Lotenhulle plaats voor een verademend, nieuw woonproject.

Jarenlang hebben de gebouwen van de familie Van Parijs aan Lodorp en de Achterstraat in Lotenhulle onderkomen geboden aan heel wat zelfstandigen. De gebouwen deden o.m. dienst als meubelwinkel, doe-het-zelfzaak, schoenwinkel, kapsalon en schilderszaak.

Ondertussen staan de gebouwen al 16 jaar leeg en zullen ze plaatsmaken voor een nieuwe verkaveling. Samen met Architectenburo Berkein uit Aalter hebben wij een plan uitgewerkt voor het bouwen van 10 woningen en 5 afzonderlijke garages, waarmee we het potentieel van dit terrein optimaal hopen te benutten.

Langs Lodorp bouwen we vijf gesloten bebouwingen in landelijke stijl met een bewoonbare oppervlakte tussen de 130 en 143 vierkante meter. Achterliggend, langs de Achterstraat, bouwen we dan nog eens vijf woningen, eveneens in landelijke stijl met gelijkaardige oppervlakten als de woningen in Lodorp. Elk van deze woningen omvat onder meer een ruime living, een grote badkamer en drie slaapkamers. 

Vier van de woningen in Lodorp en één woning in de Achterstraat zullen beschikken over een carport. Voor de overige woningen bouwen we langs de Achterstraat ook vijf gegroepeerde garages om zeker voldoende parkeergelegenheid te voorzien.

De huizen in Lodorp en de huizen aan de Achterstraat worden verbonden door een kruiwagenpad, waarvan elke eigenaar gebruik zal kunnen maken. Aan elke tuin wordt namelijk een poortje voorzien dat toegang verleent tot het kruiwagenpad.

We zijn ervan overtuigd dat dit project een meerwaarde zal zijn voor Lotenhulle, gezien de huidige verouderde gebouwen vervangen worden door kwalitatieve nieuwbouwwoningen.

De bouw van de eerste vijf woningen werd reeds gestart.

We verwachten het project volledig te kunnen afwerken tegen de zomer van 2022.