Residentie Bolletra - Zonnebeke

Lancering project Residentie Bolletra in Zonnebeke

Nieuws

Laatste update

oktober 2023

Deel deze pagina

Nieuw project in Zonnebeke:
Residentie Bolletra

Na de realisatie van het project Residentie Cleyne Molen in de Langemarkstraat in Zonnebeke, starten we binnenkort met de bouw van Residentie Bolletra, in dezelfde straat ter hoogte van huisnummer 35 en 37.

De naam Bolletra verwijst naar de rijke geschiedenis van de site. In 1930 waren op deze locatie verscheidene herbergen gevestigd met namen zoals “De Vetten Os”, “Au repos des Voyageurs en “In Den Bascule”. Al deze herbergen hadden een gemeenschappelijke activiteit. Achteraan café De Vetten Os was er namelijk een bolletra waar de ganse gemeente zich kwam vermaken.

Historische foto Langemarkstraat Zonnebeke

(Foto: Historische foto van de Langemarkstraat in de jaren 1930. Bron: uitgever Durnez)

Bolletra is een volksspel met houten bollen die naar een cirkel gerold moeten worden. Diegene die de houten bollen het dichtst bij de cirkel kan rollen, wint het spel.

Residentie Bolletra - Zonnebeke

Residentie Bolletra zal bestaan uit 9 kwalitatieve, energiezuinige appartementen met elk 1 of 2 slaapkamers. Sommige appartementen hebben bijkomend nog een afzonderlijke bureauruimte.

Alle terrassen situeren zich aan de achterzijde van het gebouw en zijn zuid-west georiënteerd.

Residentie Bolletra Zonnebeke

Achter het gebouw worden 13 bovengrondse garages voor de bewoners en 4 parkeerplaatsen voor bezoekers voorzien, die toegankelijk zullen zijn via de Schoolweg.

Het gebouw wordt opgetrokken in een rood genuanceerde gevelsteen. Leuk om te weten is dat deze steen op een aloude traditionele manier wordt vervaardigd in een oude ringoven van Wienerberger. De intensieve handarbeid die hierbij komt kijken, zorgt ervoor dat de steen een natuurlijke nuance en kleur heeft.

Caracterra Hectic gevelsteen handarbeid

De afbraakwerken van de bestaande woningen zullen starten in de loop van maart 2021. De oplevering van de appartementen is voorzien voor het einde van 2022.

 

Ontdek dit project: https://www.cnest.be/residentie-bolletra-zonnebeke