Bellem Vaart Zuid - C-Nest Groep

Aankondiging nieuw project - Bellem Vaart Zuid

Nieuws

Laatste update

september 2021

Deel deze pagina

Nieuwe verkaveling Vaart-Zuid in Bellem

De verkavelingsvergunning voor ons nieuwste project is binnen. Binnenkort starten we met de bouw van 16 woningen en 10 appartementen langs de Vaart-Zuid in Bellem (Aalter).

Historiek

Het terrein, waar zich op heden een woning en enkele braakliggende velden bevinden, was vroeger de thuisbasis van brouwerij Sierens. Brouwer Jozef Sierens (1894-1945), gehuwd met Adrienne Van De Bon, startte de brouwerij bij Bellem-Brug waar zijn grootvader geboren was. Hij leverde eigen bier en producten van de aan hem verwante familie Martens.

Bellem - Vaart Zuid - C-Nest Groep

Nadat Jozef Sierens overleed, besloot zijn weduwe het brouwen te staken. Na het stopzetten van de brouwerij werd op het terrein een tijd lang een kolenhandel uitgebaat door Robert Goethals.

Naar aanleiding van de verbreding van de vaart werden de oude gebouwen grotendeels afgebroken. De heer Jozef Claeys liet er een nieuw gebouw optrekken waar hij een vis-, groenten- en fruithandel uitbaatte.

De kelders van de voormalige brouwerij deden dienst als clublokaal voor jeugdclub Pompeltroen. De Bellemse jongeren kwamen er wekelijks samen en er werden regelmatig optredens en T-dansants georganiseerd. Ook de voetbalvereniging van Bellem maakte gebruik van de locatie.

Plannen

De oude woning wordt nu afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe verkaveling.

Langs de nog aan te leggen wegenis realiseren we 16 woningen en een appartementsgebouw met 10 wooneenheden. Tussen de woningen en het appartementsgebouw wordt ook een mooie groenzone aangelegd.

Bellem Vaart Zuid - C-Nest Groep

Het project is gelegen in een rustige buurt langs de vaart, op slechts enkele minuten van centrum Aalter.

Aanvang van de voorbereidende werken is voorzien tegen het einde van 2021.